Μπάτσος ή μπάτζος είναι το Ελληνικό σκληρό τυρί, με προέλευση από τη Δυτική Μακεδονία, που γίνεται από αιγοπρόβειο γάλα.
Αρκετά αλμυρό στη γεύση του συνηθίζεται πολύ στη Βόρεια Ελλάδα και καταναλώνεται ως ορεκτικό, συνοδεύοντας άριστα το τσιπουράκι.
200 γρ. μπάτσος
αλεύρι και σιμιγδάλι
λάδι για το τηγάνισμα
Κόβουμε τον μπάτσο σε φέτες, τον ραντίζουμε με λίγο νερό, τον περνάμε από όλες τις πλευρές του σε μείγμα από αλεύρι και σιμιγδάλι και τον τηγανίζουμε σε σαγανάκι με λίγο λάδι, γυρνώντας τον και από τις δύο πλευρές. Όταν ροδίσει καλά και μαλακώσει τον βγάζουμε από το σαγανάκι.
Συνοδεύει άριστα το τσιπουράκι ή το ούζο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου