Οι τηγανητές μαρίδες "αλλιώς."
Η μαρινάτα προσδίδει πλεονέκτημα στη μαρίδα, η εκλεπτυσμένη γεύση της οποίας σαφώς αναδεικνύεται περισσότερο.
Υλικά
800 γρ. μαρίδες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Λίγη ρίγανη
100 γρ. ξίδι
100 γρ. λάδι
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι
Πλύνουμε τις μαρίδες καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο.
Βάζουμε το λάδι σε μπολ, ρίχνουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, τα ψιλοκομμένα αρωματικά, το ξύδι, το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τις μαρίδες σε πλατιά πιατέλα, τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα, ώστε να σκεπάζονται και τις αφήνουμε για 2 ώρες. Τις στραγγίζουμε, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τις σερβίρουμε ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου