Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό από πορτοκάλι
2 φλιτζάνια ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό από πορτοκάλι
1 κουταλάκι κοφτό ξύσμα από πορτοκάλι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
Καρύδια για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι
500 γρ. μέλι
700 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2 φλούδες πορτοκάλι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε ένα ένα και τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι σχηματίζουμε σχέδιο.
Τα ψήνουμε σε φούρνο, που έχουμε προθερμάνει, στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Βάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι να σιροπιαστούν.
Τα πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου