30 Δεκεμβρίου 2023

Κουραμπιέδες εξαιρετικά εύθρυπτοι και γευστικοί

Συνηθίζουμε να τους κάνουμε κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. 
Θα μπορούσαμε όμως να τους απολαμβάνουμε πιο συχνά και να γευόμαστε την υπέροχη γεύση τους και την εύθρυπτη υφή τους.






Υλικά

300 γρ. βούτυρο αγελάδας, κρύο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
150 γρ. καρυδόψιχα 
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ
650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη μαζί με το βούτυρο. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το κονιάκ. Ανακατεύουμε το μείγμα, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.

Σχηματίζουμε τους κουραμπιέδες, χωρίς να κουράζουμε πολύ τη ζύμη και τους τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.

Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσουν, τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: