21 Δεκεμβρίου 2023

Γιουβαρλάκια σούπα με καρότο και αυγολέμονο

 




Υλικά

400 γρ. κιμά
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο μέτριο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
1 καρότο μέτριο σε ροδέλες
μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό
1 λεμόνι


Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μισό ρύζι, το τριμμένο καρότο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε και πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού.
Σε κατσαρόλα βράζουμε 4 φλιτζάνια νερό, ρίχνουμε ένα ένα τα μπαλάκια κιμά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ρύζι, τις ροδέλες καρότου, ελαιόλαδο, αλάτι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή περίπου ώρα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Χτυπάμε το αυγό με τον χυμό του λεμονιού και ρίχνουμε λίγο ζωμό. Το ρίχνουμε στα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2 λεπτά, χωρίς να τα αφήσουμε να βράσουν. 
Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: