2 κότσια χοιρινά
10 κρεμμυδάκια μπέϊμπι
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες
1/2 πράσο, τεμαχισμένο
2 πράσινες πιπεριές, τεμαχισμένες
1 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
ελαιόλαδο
1 κούπα νερό
Χυμό από 1 πορτοκάλι
δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, θυμάρι και κουρκουμά
Πλύνουμε τα λαχανικά και τα τεμαχίζουμε.
Πασπαλίζουμε τα κότσια με το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το θυμάρι, τον κουρκουμά.
Βάζουμε σε ταψάκι ή πυρέξ τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και το δενδρολίβανο. Αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε. Από πάνω βάζουμε και τα χοιρινά κότσια.
Σκεπάζουμε το ταψάκι με λαδόκολλα ή το πυρέξ με το γυάλινο καπάκι του.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Μετά από μιάμιση ώρα, γυρίζουμε τα κότσια από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μία ώρα.
Ελέγχουμε με αιχμηρό αντικείμενο, αν τα κότσια ψήθηκαν καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου