Μουσταλευριά με κρασί και καρύδια
Υλικά
1 λίτρο μούστο
30 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. καρυδόψιχα
Οδηγίες
Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα και τον βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Κατά διαστήματα τον ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Τον βράζουμε, μέχρι να σταματήσει να αφρίζει.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το μούστο όλο το βράδυ να κατασταλάξει. Την επομένη τον σουρώνουμε, περνώντας τον μέσα από λινό ύφασμα ή τουλπάνι.
Κρατάμε 1 φλιτζάνι μούστο και τον υπόλοιπο τον βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα. Τον βράζουμε πάλι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας το κρασί.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ στον μούστο, που κρατήσαμε και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας γρήγορα με ξύλινο κουτάλι. Μόλις πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Τρίβουμε τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ (να είναι χοντροκομμένοι), τους ρίχνουμε στη μουσταλευριά και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε τη μουσταλευριά σε πιάτα ή μπολ, την πασπαλίζουμε με κανέλα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε αφού τη γαρνίρουμε με λίγα χοντροκομμένα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου