Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και κίτρινα τυριά
Τα καλλιεργημένα μανιτάρια είναι ένα υλικό, που θα το βρούμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ.
Είναι διατηρημένα σωστά κάτω από υγιεινές συνθήκες, γι' αυτό και δεν διατρέχουμε κανένα κίνδυνο, όταν τα χρησιμοποιούμε.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο, αφού αφαιρέσουμε την πλαστική μεμβράνη περιτυλίγματος και τα καταναλώνουμε σε 3-4 ημέρες το αργότερο.
Τα μανιτάρια είναι μια τροφή πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και παράλληλα πολύ φτωχή σε θερμίδες, αρκεί να μαγειρεύονται σωστά.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι, τα 100 γρ. μανιτάρια περιέχουν μόνο 14 θερμίδες.
Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και κίτρινα τυριά
Υλικά
10 μανιτάρια λευκά
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη
1 μέτρια πατάτα, τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φέτες μπέικον, τεμαχισμένες
70 γρ. μείγμα κίτρινων τυριών
1 πρέζα ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Πλύνουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια και ένα ολόκληρο μανιτάρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μπέικον, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το μείγμα κίτρινων τυριών, ανακατεύουμε λίγο και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και πασπαλίζουμε από πάνω λίγο μείγμα κίτρινων τυριών. Τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά ως ορεκτικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου