Σαλάτα με ζυμαρικά (βίδες), λαχανικά, φέτα και ελιές

Υλικά
250 γρ. ζυμαρικά βίδες
1 κρεμμύδι κόκκινο
1 πιπεριά κόκκινη
10 ντοματίνια
1 αγγουράκι
100 γρ. φέτα
8-10 ελιές καλαμών
1 κουταλάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το ντρένσιγκ λεμονιού
3 κουταλιές ε. π. ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Πλύνουμε τα λαχανικά και τα τεμαχίζουμε. Τα βάζουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τις βίδες, τη φέτα, τις ελιές, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ντρένινγκ πάνω από τη σαλάτα. Την αφήνουμε να σταθεί για λίγη ώρα πριν τη σερβίρουμε, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου