Μουστοκούλουρα με σουσάμι
Μουστοκούλουρα με σουσάμι
Υλικά
1 και 1/2 κιλό αλεύρι
150 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σε σκόνη
300 γρ. πετιμέζι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
150 γρ. μέλι
3 κουταλιές σουσάμι
Οδηγίες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να κάψει (όχι να μαυρίσει). Το ρίχνουμε στο αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει (όχι πολύ). Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι το λάδι να ενωθεί με το αλεύρι.
Διαλύουμε το πετιμέζι σε μισό λίτρο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε το μέλι και ζυμώνουμε καλά, έως ότου ενωθούν τα υλικά καλά μεταξύ τους. Εάν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμα λίγο αλεύρι.
Πλάθουμε κουλούρια στρογγυλά, τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου