28 Σεπτεμβρίου 2025

Τηγανίτες με κολοκυθάκια και κίτρινα τυριά


Τηγανίτες με κολοκυθάκια και κίτρινα τυριά


Τηγανίτες νόστιμες και εύκολες στην παρασκευή τους με  κολοκυθάκια.

Τα φρέσκα, τρυφερά κολοκυθάκια είναι ένα υλικό εύκολο στη διαχείρισή του, που προσφέρεται για πολλές παρασκευές.




Τηγανίτες με κολοκυθάκια και κίτρινα τυριά


Υλικά

2 μέτρια κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αυγό
100 γρ. μείγμα κίτρινων τυριών
4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι 
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα    


Οδηγίες

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

Βάζουμε τα στυμμένα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αυγό, το μείγμα των κίτρινων τυριών, τη φρυγανιά, το αλεύρι, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.    

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μέρος από το μείγμα, το βάζουμε στο τηγάνι και του δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Τα τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ωραίο καστανοχρυσαφί χρώμα.

Τα βάζουμε σε πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το περιττό λάδι.

Τα σερβίρουμε ζεστά με σάλτσα (σως) γιαουρτιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: