5 Φεβρουαρίου 2023

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Τα γεύματα με κοτόπουλο είναι πάντα ευπρόσδεκτα από την οικογένεια. 
Επιπλέον είναι αρκετά οικονομικά και δεν παίρνουν πολύ χρόνο για την παρασκευή τους, κάτι που μετράει ιδιαίτερα, ιδίως όταν η γυναίκα είναι εργαζόμενη.





Υλικά 

Μπούτια και στήθος από ένα κοτόπουλο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
1 ξερό κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
αλεύρι για το πασπάλισμα του κοτόπουλου
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
αλάτι - πιπέρι


Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο, το πλύνουμε και το στεγνώνουμε. Το αλατίζουμε και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. 
Σ' ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, το αφήνουμε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές του.
Το βγάζουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε και τα τεμάχια του κοτόπουλου. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. 
Λίγο πριν σταματήσουμε το βράσιμο προσθέτουμε τη μουστάρδα αραιωμένη καλά σε λίγο νερό. Βράζουμε να δέσει η σάλτσα μας.
Αν θέλουμε να δέσουμε τη σάλτσα περισσότερο, αραιώνουμε 1/2 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Βράζουμε ελάχιστα ακόμη.
Σερβίρουμε με πλιγούρι, ρύζι ή ότι άλλο θέλουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: