8 Φεβρουαρίου 2023

Μελιτζανοσαλάτα με άρωμα σκόρδου


Μελιτζανοσαλάτα με άρωμα σκόρδου 

 

Μια κλασική σαλάτα της Ελληνικής κουζίνας φτιαγμένη από την ψίχα μελιτζάνας, ψημένη στο φούρνο ή στα κάρβουνα και αρωματισμένη με τριμμένο σκόρδο.






Μελιτζανοσαλάτα με άρωμα σκόρδου  

 Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι

Οδηγίες

Πλύνουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσει εξωτερικά ο φλοιός τους.

Αφού κρυώσουν αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό τους και παίρνουμε τη σάρκα τους.

Τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το σκόρδο, που έχουμε ψιλοκόψει, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξύδι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η μελιτζανοσαλάτα συνδυάζεται περισσότερο ψάρια, θαλασσινά, όσπρια και τσιπουρομεζέδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: