Και σε ποιόν δεν αρέσουν τα ζυμαρικά με κιμά.
Νοστιμότατα και απολαυστικά αποτελούν ίσως το πιο ευπρόσδεκτο φαγητό.
Αφήστε που είναι η καλύτερη λύση, όταν ο χρόνος δεν επαρκεί, αφού γίνονται εύκολα, γρήγορα και με σίγουρη επιτυχία πάντα.
Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες αλεσμένες ή 1 κουτάκι ψιλοκομμένες ντομάτες 400 γρ.
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν μαραθούν προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας το μείγμα μέχρι ο κιμάς να πάρει ανοικτό χρώμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ρίγανη και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του βρασίματος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Βράζουμε σε κατσαρόλα νερό. Όταν βράσει ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και τα λιγκουίνι. Τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο.
Τα σερβίρουμε ζεστά με κιμά σε σάλτσα ντομάτας από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου