2-3 μήλα
200 γρ. αλεύρι
140 γρ. ζάχαρη
140 γρ. βούτυρο
3 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
4 πρέζες κανέλα σε σκόνη
αλάτι
200 γρ. αλεύρι
140 γρ. ζάχαρη
140 γρ. βούτυρο
3 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
4 πρέζες κανέλα σε σκόνη
αλάτι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Βγάζουμε από νωρίς το βούτυρο από το ψυγείο, ώστε να είναι μαλακό.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα καλά, το αλεύρι, τη μαγιά, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα ενσωματώνουμε στη ζύμη.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε φόρμα, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε ότι το κέικ έχει ψηθεί. Το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά προτού το ξεφορμάρουμε.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα καλά, το αλεύρι, τη μαγιά, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα ενσωματώνουμε στη ζύμη.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε φόρμα, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε ότι το κέικ έχει ψηθεί. Το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά προτού το ξεφορμάρουμε.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου