3 Φεβρουαρίου 2023

Αρακάς με μανιτάρια πλευρώτους


Αρακάς με μανιτάρια πλευρώτους


Ένας κήπος με λαχανικά

 Έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτό το φαγητό, που είναι τόσο πλούσιο σε λαχανικά, αλλά και τόσο νόστιμο, γεμάτο με βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία.




Αρακάς με μανιτάρια πλευρώτους


 Υλικά

1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα τεμαχισμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 καρότο
2 μέτριες πατάτες
2-3 μέτριες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας
2-3 πατάτες τεμαχισμένες
αλάτι-πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αρκετό άνηθο ψιλοκομμένο
μανιτάρια πλευρώτους

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τον αρακά (αν είναι φρέσκος).

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά και το καρότο τεμαχισμένο. 

Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τις πατάτες τον αρακά και συμπληρώνουμε με 2 ποτήρια νερό.

Αφήνουμε να βράσουν τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειασθεί συμπληρώνουμε με ακόμα λίγο νερό και αλάτι.

Σ΄ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο του αρακά προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο και τα μανιτάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: