Ένας κήπος με λαχανικά
Θα μπορούσαμε έτσι να χαρακτηρίσουμε αυτό το φαγητό, που είναι τόσο νόστιμο, αλλά και τόσο πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία.
1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα τεμαχισμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα τεμαχισμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 καρότο
2 μέτριες πατάτες
2-3 μέτριες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας
2-3 πατάτες τεμαχισμένες
αλάτι-πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αρκετό άνηθο ψιλοκομμένο
μανιτάρια πλευρώτους
Καθαρίζουμε τον αρακά (αν είναι φρέσκος)
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά και το καρότο τεμαχισμένο. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τις πατάτες και τον αρακά. Συμπληρώνουμε με 2 ποτήρια νερό.
Αφήνουμε να βράσουν τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειασθεί συμπληρώνουμε με ακόμα λίγο νερό και αλάτι.
Σ΄ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο του αρακά προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο και τα μανιτάρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου