Σαλάτα κουνουπίδι με ελιές και καρύδια
Διαφοροποιημένη σαλάτα κουνουπιδιού, όπου η ελιά και τα καρύδια προσθέτουν τη δική τους γευστική και οπτική πινελιά.
Σαλάτα κουνουπίδι με ελιές και καρύδια
Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελιές τεμαχισμένες σε φέτες
λίγα καρύδια χοντροκομμένα
λάδι εξαιρετικά παρθένο
αλάτι - λεμόνι
Οδηγίες
Αφαιρούμε τα φύλλα από το κουνουπίδι, το πλύνουμε και το κόβουμε σε μπουκετάκια.
Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει (όχι πολύ βρασμένο)
Το βάζουμε σε πιάτο, προσθέτουμε αλάτι, λάδι και λεμόνι.
Ανακατεύουμε τα υλικά να πάνε παντού και να του δώσουν γεύση.
Ρίχνουμε από πάνω τις ελιές, τα καρύδια και τέλος το πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου