Σπανακοτυρόπιτα με σουσάμι και αφράτο φύλλο
Η πίτα έγινε πολύ αφράτη και αυτό κατά πολύ οφείλεται και στον τρόπο με τον οποίο το φύλλο σφολιάτας πλέκεται και αγκαλιάζει τη γέμιση της πίτας.
Το φύλλο χαράζεται στις πλαϊνές πλευρές του, γέμιση τοποθετείται στο κέντρο του και στη συνέχεια πλέκεται πάνω από τη γέμιση, σχηματίζοντας ένα είδος πλεξίδας.
Σπανακοτυρόπιτα με σουσάμι και αφράτο φύλλο
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ. σπανάκι
200 γρ. φέτα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
σουσάμι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλύνουμε, το βράζουμε και το σουρώνουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Προσθέτουμε στο σπανάκι το τυρί θρυμματισμένο, το αυγό, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή βάζουμε λαδόκολλα, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτα και απλώνουμε στο κέντρο σε λωρίδα τη γέμιση.
Χαράζουμε με μαχαίρι το φύλλο δεξιά και αριστερά λοξά.
Σκεπάζουμε τη γέμιση με το φύλλο φέρνοντας τις λωρίδες προς το κέντρο και σταυρώνοντάς τες.
Αλείφουμε τη σφολιάτα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου