12 Νοεμβρίου 2023

Σπανακοτυρόπιτα με σουσάμι και αφράτο φύλλο










 







Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα
500 γρ. σπανάκι
200 γρ. φέτα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
σουσάμι

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλύνουμε, το βράζουμε και το σουρώνουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε στο σπανάκι το τυρί θρυμματισμένο, το αυγό, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή βάζουμε λαδόκολλα, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτα και απλώνουμε στο κέντρο σε λωρίδα τη γέμιση. Χαράζουμε με μαχαίρι το φύλλο δεξιά και αριστερά λοξά. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το φύλλο φέρνοντας τις λωρίδες προς το κέντρο και σταυρώνοντάς τες.
Αλείφουμε τη σφολιάτα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: