Κυριολεκτικά εξαιρετική χωρίς καμία υπερβολή
Ένας απίστευτος συνδυασμός τραγανής ζύμης και απολαυστικού μήλου, σε πλήρη γευστική ισορροπία
Υλικά
Για τη βάση
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/3 κ.γ. αλάτι
3 κ. σ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
Για τη γέμιση
4 μήλα
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε τα ξερά υλικά μαζί (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι), προσθέτουμε ακολούθως το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου). Τα ανακατεύουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια μας.
Ρίχνουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και ζυμώνουμε. Αν η ζύμη είναι ρευστή προσθέτουμε ακόμη λίγο αλεύρι.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα και σχηματίζουμε και πλαϊνά. Κρατάμε λίγη ζύμη για τη διακόσμηση της τάρτας.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες. Τα απλώνουμε πάνω από τη ζύμη και τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
Με τη ζύμη, που κρατήσαμε, σχηματίζουμε σχήματα της αρεσκείας μας και διακοσμούμε την τάρτα πάνω από τα μήλα. Εγώ σχημάτισα αστεράκια και γραμμούλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι η τάρτα να ροδίσει καλά.
Όταν κρυώσει η τάρτα την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου