15 Νοεμβρίου 2023

Κροκέτες μπακαλιάρου

 



Υλικά


300 γρ. μπακαλιάρος
150 γρ. ψίχα ψωμιού
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι


Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο και τον ψιλοκόβουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο, τον βράζουμε πρώτα σε λίγο νερό με μια πρέζα αλάτι και κόκκους πιπέρι, χωρίς να τον αποψύξουμε.
Κάνουμε το κουρκούτι με την ψίχα του ψωμιού, που έχουμε μαλακώσει, τα αυγά και ελάχιστο νερό. 
Προσθέτουμε στο κουρκούτι τον μπακαλιάρο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. 
Παίρνουμε με το κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε προσεκτικά σε τηγάνι ή κατσαρολάκι με μπόλικο λάδι, που έχουμε ζεστάνει καλά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
Τις σερβίρουμε ζεστές συνοδευόμενες από πατάτες τηγανιτές και σκορδαλιά με καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: