21 Νοεμβρίου 2023

Μηλοπιτάκια με ζύμη χωρίς μαγιά



 

Υλικά


280 γρ. αλεύρι
200 γρ. τυρί cottage
1 αυγό
80 γρ. ζάχαρη
7 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Για τη γέμιση

500 γρ. μήλα
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
25 γρ. βούτυρο
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Χτυπάμε το τυρί cottage μαζί με τη ζάχαρη στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια, το αυγό και το λάδι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και πλάθουμε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο. 

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σ ένα σκεύος λιώνουμε λίγο βούτυρο, ρίχνουμε τα μήλα και τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε στρογγυλό φύλλο και και το χαράζουμε σε 4 τριγωνικά κομμάτια. Με μαχαίρι χαράζουμε από 2 χαρακιές στα δύο πλαϊνά του τριγώνου χωρίς να συνδέονται μεταξύ τους. Βάζουμε από πάνω τη γέμιση των μήλων και διπλώνουμε παίρνοντας τη μία άκρη, σκεπάζουμε τη γέμιση και στη συνέχεια φέρνουμε από πάνω και τη δεύτερη. Κλείνουμε καλά το κάτω φαρδύ μέρος για να μην βγει έξω η γέμιση των μήλων. 

Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί πάνω με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. 

Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε σε ζάχαρη άχνη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: