23 Ιανουαρίου 2025

Λεμονάτες πατάτες ψημένες στον φούρνο


Οι αγαπημένες πατάτες ψημένες στον φούρνο με χυμό λεμονιού.
Ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων, που συμβάλλουν σε ένα άρτιο γευστικό αποτέλεσμα.

Το τέλειο συνοδευτικό πολλών πιάτων κυρίως με ψημένα κρεατικά και πουλερικά.




Υλικά

1 και 1/2 κιλό πατάτες
2 κουταλιές μουστάρδα
60 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 λεμόνι τον χυμό του
1 κουταλάκι πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλύνουμε και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
Τις βάζουμε σε ταψί, τις πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και τις ανακατεύουμε.
Σε λίγο νερό διαλύουμε πολύ καλά τη μουστάρδα και την περιχύνουμε στις πατάτες. 
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και νερό τόσο όσο να σκεπάζει τις πατάτες μέχρι τη μέση. 
Ανακινούμε ελαφρά το ταψί για να αναμειχθούν τα υγρά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και τις ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τώρα τον χυμό του λεμονιού διαλυμένο σε νερό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρουν ωραίο καστανοχρυσαφί χρώμα.
Οι λεμονάτες πατάτες ψημένες στον φούρνο είναι άριστο συνοδευτικό για πιάτα με ψημένα κρεατικά, όπως κοτόπουλο, μπιφτέκια, μπριζόλες κ.ά.



Σημειώσεις:

Το γεγονός ότι, δεν βάζουμε τον χυμό του λεμονιού από την αρχή στο ταψί με τις πατάτες, βοηθάει τις πατάτες να ψηθούν σε λιγότερο χρόνο και να γίνουν περισσότερο τρυφερές.

Συνταγές που ίσως σας ενδιαφέρουν:

Δεν υπάρχουν σχόλια: