Τη συνταγή αυτή τη θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια, όταν την έκανε η μαμά και μοσχομύριζε όλο το σπίτι.
Κλασική, εύκολη και πάντα πετυχημένη.
Κλασική, εύκολη και πάντα πετυχημένη.
Υλικά που θα χρειασθούμε:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
- 2 φλυτζάνια τσαγιού χονδρό σιμιγδάλι
- 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς με μία ξύλινη σπάτουλα μέχρι το χρώμα του να γίνει καφέ-χρυσαφί.
Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το βρασμένο σιρόπι στο σιμιγδάλι σιγά-σιγά ανακατεύοντας διαρκώς.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε τον χαλβά για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να απορροφήσει καλά όλο το σιρόπι.
Όσο ο χαλβάς είναι ακόμη ζεστός του δίνουμε σχήματα ή τον σερβίρουμε σε μπολ.
Σερβίρουμε με κανέλα και καρύδια ή και μέλι.
2 σχόλια:
Καλοτάξιδο !!!!!!!! Πολύ ωραίο το γλυκάκι σου!! Φιλάκια
Καλή Αρχή !!! Πολύ ωραία τα χαλβαδάκια σου !! Άρης
Δημοσίευση σχολίου