20 Απριλίου 2024

Κολοκυθοκεφτέδες με άρωμα δυόσμου


 

Υλικά


4 μέτρια κολοκυθάκια
1 ξηρό κρεμμύδι
1 αυγό
1 φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
6-7 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
Αλάτι, πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλεύρι 

Πλύνουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο μπλέντερ. Τα σουρώνουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, το κεφαλοτύρι, τον δυόσμο, ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγη φρυγανιά, προκειμένου να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα, που να πλάθεται.

Πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ωραίο καστανοχρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν τα περιττά λάδια. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: