19 Αυγούστου 2024

Κολοκυθομπουγάτσα - Μπουγάτσα με κολοκυθάκια και κρέμα, άκρως απολαυστική


"Κολοκυθομπουγάτσα"

Δοκιμάσατε να κάνετε τη γνωστή και πολυαγαπημένη μπουγάτσα με κρέμα κάπως αλλιώς;
Πως; Με τρυφερά φρέσκα κολοκυθάκια και κρέμα.

Αν όχι δοκιμάστε την τώρα. Είναι πραγματικά ονειρεμένη.








Υλικά

2 φύλλα σφολιάτα
4 μέτρια φρέσκα κολοκυθάκια
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
8 κουταλιές γεμάτες κορνφλάουρ
1 βανίλια
50 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά κανέλα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια από τη φλούδα τους και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βράζουμε και τα σουρώνουμε στο τρυπητό, να φύγουν τα υγρά τους. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ καλά, ώστε να γίνουν σαν κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα αλεσμένα κολοκυθάκια, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το κορνφλάουρ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό και βράζουμε, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε δυνατά. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για λίγο ακόμη μέχρι να πήξει η κρέμα.
 
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε από πάνω την κρέμα, την πασπαλίζουμε με κανέλα και την σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε περιμετρικά τις άκρες της σφολιάτας, για να μην βγει η κρέμα έξω, χαράζουμε ελαφρά το πάνω φύλλο σε κομμάτια και απλώνουμε λίγο βούτυρο.

Ψήνουμε την κολοκυθομπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά και να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.



Την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και την απολαμβάνουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια: