Σάλτσα (σως) γιαουρτιού
Δροσερή, κρεμώδης και γευστική.
Σάλτσες (σως) γιαουρτιού, δροσερές νότες νοστιμιάς σε διάφορες παραλλαγές για να συνοδεύσουν πιάτα με λαχανικά, ψάρια, θαλασσινά, κρεατικά κ.ά.
Η κάθε μια με το δικό της άρωμα, τη δικιά της λεπτή γεύση, γίνεται το απόλυτο συνοδευτικό στο τραπέζι.
Σάλτσες γιαουρτιού
1. Σάλτσα γιαουρτιού με σκόρδο και άνηθο
Υλικά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλάκια ε. π. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλάκια ε. π. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο τριμμένο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί.
Τη σερβίρουμε κυρίως με τηγανητά λαχανικά.
2. Σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι και μαϊντανό
Υλικά
200 γρ. γιαούρτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Λίγο μαϊντανό
Χυμό λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά και σερβίρουμε.
Διαβάστε επίσης:
1. κολοκυθοκεφτέδες τηγανητοί 2. κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου