3 Δεκεμβρίου 2025

Μικρά μυστικά για ένα τέλειο πουρέ πατάτας


Μικρά μυστικά για ένα τέλειο πουρέ πατάτας


Ο πουρές πατάτας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συνοδευτικά.
Αγαπημένος σε μικρούς κα μεγάλους μπορεί να συνδυαστεί άψογα με κρεατικά, πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά.

Πρέπει όμως να δώσουμε μια μικρή έμφαση στον τρόπο παρασκευής του, αν θέλουμε στο τέλος της διαδικασίας να έχουμε ένα πουρέ αφράτο και νόστιμο και όχι υλικό
 για σοβά.

Ας δούμε κάποια μικρά μυστικά, που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τον τέλειο πουρέ πατάτας.





Μικρά μυστικά για ένα τέλειο πουρέ πατάτας

  • Οι κατάλληλες πατάτες για καλό πουρέ είναι αυτές, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους ίσου περίπου μεγέθους, ώστε να βράσουν όλες ταυτόχρονα. Έτσι θα αποφύγουμε πιθανούς μικρούς κόμπους στην υφή του.
  • Τις βράζουμε πάντα σε κρύο αλατισμένο νερό, το οποίο θα καλύπτει πλήρως όλες τις πατάτες.
  • Αφού βράσουν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγο.
  • Τις πολτοποιούμε με τη χειροκίνητη πρέσα πουρέ και ποτέ με μπλέντερ, γιατί διαφορετικά ο πουρές θα γίνει σαν λάστιχο.
  • Το βούτυρο και το γάλα, που θα προσθέσουμε στην πατάτα, πρέπει να είναι ζεστά και ποτέ κρύα.
  • Η ποσότητα του βουτύρου και του γάλακτος, που βάζουμε, πρέπει για 1 κιλό πατάτες να είναι περισσότερο από 100 γρ. το καθένα.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι ή σύρμα και ποτέ στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε αλάτι για γεύση, όσο χρειάζεται, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Μπορούμε να διαφοροποιήσουμε τη κλασική συνταγή για πουρέ και να δώσουμε ιδιάζουσες γεύσεις προσθέτοντας και άλλα συστατικά, όπως διάφορα μπαχαρικά, μυρωδικά ή και βρασμένα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: