3 Φεβρουαρίου 2024

Πράσινες ελιές ξιδάτες-Πως τις κάνουμε

Μερικές φορές έχουμε την εντύπωση ότι, κάποια πράγματα είναι δύσκολα για εμάς ή κάπως πιο απόμακρα και ξένα προς εμάς. Μέχρι που έρχεται κάποιο τυχαίο γεγονός και αντιλαμβανόμαστε και αναθεωρούμε όσα πιστεύαμε ή νομίζαμε.
 "Η πλάνη του άγνωστου", θα το χαρακτήριζα.

Πίστευα λοιπόν ότι, η διαδικασία να προετοιμάσεις τις ελιές για κατανάλωση είναι επίπονη και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Μέχρι που κάποιο τυχαίο γεγονός με βοήθησε να διαμορφώσω διαφορετική αντίληψη. 




Υλικά

2 κιλά πράσινες ελιές
Ξίδι
Λίγα δαφνόφυλλα
Ελαιόλαδο

Διαλέγουμε ελιές καθαρές, χωρίς στίγματα. Τις χαράζουμε, τις πλύνουμε και τις βάζουμε σε λεκάνη με αρκετό νερό. Αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα για 20 μέρες μέχρι να φύγει η πίκρα τους εντελώς.

Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε άρμη, να σκεπάζονται καλά. Τις αφήνουμε για 2 μέρες και μετά τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε γυάλινα βάζα ή πήλινα δοχεία.

Ανακατεύουμε ένα μέρος ξίδι με δύο μέρη νερό και σκεπάζουμε τις ελιές. Τις αφήνουμε στο ξίδι για μία μέρα και μετά το αδειάζουμε, αφήνοντας ελάχιστο ξίδι στο δοχείο. 

Τις σκεπάζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγα δαφνόφυλλα. Οι ελιές είναι έτοιμες για κατανάλωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: