19 Μαΐου 2023

10 μικρά κολπάκια στην κουζίνα μας

Και η κουζίνα χρειάζεται τα κολπάκια της.


Αν κάποια πράγματα στην κουζίνα δεν μας βγαίνουν, όπως θα τα θέλαμε και μας κάνουν τη ζωή δύσκολη, ίσως να μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, αν γνωρίζουμε τον κατάλληλο τρόπο γι' αυτό.




Σταφίδες

Για να μην μαζεύονται οι σταφίδες στον πάτο του κέικ, τις αλευρώνουμε, βάζουμε τις μισές στο μείγμα και τις υπόλοιπες στην επιφάνεια του γλυκού.

Σκόρδο

Για να έχουμε πάντα καθαρισμένο σκόρδο, καθαρίζουμε μια ποσότητα και τη βάζουμε σε γυάλινο βάζο με λάδι. Έτσι το διατηρούμε χωρίς να κιτρινίσει και επιπλέον χρησιμοποιούμε και το λάδι, που έχει πάρει τη γεύση του.

Λάδι

Για να διατηρήσει το λάδι το χρώμα του, όταν τηγανίζουμε, βάζουμε στο τηγάνι φλούδες από πατάτες καλά πλυμένες και σκουπισμένες ή μια μπουκιά ψωμί. Όταν σκουραίνουν τα αντικαθιστούμε.
Για να μην τινάζεται το καυτό λάδι από το τηγάνι, όταν τηγανίζουμε διάφορες τροφές, θα πρέπει να ρίξουμε μια πρέζα αλάτι, όταν το λάδι είναι ακόμα κρύο.

Παγάκια

Για να μην κολλάνε τα παγάκια μεταξύ τους, τα βρέχουμε, όταν τα χρησιμοποιούμε, με σόδα αναψυκτικό.

Μυρωδιές

Οι μυρωδιές των λαχανικών, που βράζουν (λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι κ.ά,) μπορούν να λείψουν, αν προσθέσουμε λίγο χυμό λεμονιού ή ζάχαρη στο νερό που βράζουν ή αν βάλουμε κάτω από τα λαχανικά ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί.

Λεμόνι

Για να παρουσιάσουμε στο τραπέζι ένα ρύζι κάτασπρο προσθέτουμε στο νερό βρασίματος λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

Μανιτάρια

Αν τα μανιτάρια μαράζωσαν στο ψυγείο μας μέχρι να τα μαγειρέψουμε, θα συνέλθουν, αν τα πλύνουμε με μπύρα αντί για νερό.

Σάλτσα ντομάτας

Αν η σάλτσα ντομάτας είναι λίγο αραιή, προσθέτουμε μια δυο κουταλιές πελτέ ή συμπυκνωμένο  χυμό ντομάτας .

Μαρμελάδα

Αν η μαρμελάδα είναι πιο πηχτή απ' όσο χρειάζεται, τη ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Ομελέτες

Οι ομελέτες μας θα είναι πιο αφράτες και κρεμώδεις, αν μαζί με τα αυγά χτυπήσουμε 1 με 2 κουταλιές τυρί κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: