3 Μαΐου 2023

Κρέμα από σιρόπι γλυκών κουταλιού

Γλυκιά κρεμούλα από το πουθενά.

Αν σας περίσσεψε σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού, που σας τελείωσε, μην το πετάξετε.
Φτιάξτε μια διαφορετική κρέμα με τη γεύση και το άρωμα των φρούτων του γλυκού σας μέσα σε 5 λεπτά.

 Το γλυκάκι αυτό φέρνει στη μνήμη μου γλυκιές αναμνήσεις. Το έκανε η μητέρα μου κάθε φορά, που περίσσευε σιροπάκι από κάποιο γλυκό που τελείωνε, σε μια εποχή που οι οικογένειες δεν πετούσαν εύκολα πράγματα, αλλά προσπαθούσαν να τα αξιοποιήσουν δημιουργικά.






Πως θα τη φτιάξουμε

Αραιώνουμε το σιρόπι με νερό, ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε να γίνει η κρέμα.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι, για 1 φλυτζάνι τσαγιού σιρόπι χρειάστηκα 1 και 1/2 φλυτζάνια τσαγιού νερό.
Διαλύουμε το σιρόπι με το 1 φλιτζάνι νερό και το βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. 
Στο υπόλοιπο νερό διαλύουμε 2 και 1/2 κουταλιές της σούπας κοφτές κορνφλάουρ και το ρίχνουμε στο ζεστό διάλυμα σιροπιού. Ανακατεύουμε διαρκώς με αναδευτήρα μέχρι να πήξει και να σχηματιστεί κρέμα.
Σερβίρουμε την κρέμα σε ρηχό κατά προτίμηση πιάτο και την πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα. 
Η κρέμα όταν κρυώσει, σφίγγει περισσότερο και σταθεροποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: