Εξαιρετική συνταγή, που υπόσχεται ένα ρεβανί αυθεντικά παραδοσιακό και απολαυστικό.
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 και 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
λίγη φλούδα λεμονιού, 1 ξυλάκι κανέλας
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και απομακρύνουμε τη φλούδα λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι-σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά για να μην χάσει τον όγκο του.
Ψήνουμε ταψί (20εκ.Χ35 εκ.), που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά. Όταν το ρεβανί ψηθεί το χαράζουμε σε κομμάτια.
Το σιροπιάζουμε το ζεστό ρεβανί με το κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου