9 Μαΐου 2023

Σέλινα λεμονάτα με μοσχαράκι

Πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων.

Τα τρυφερά, φρεσκοκομμένα σέλινα με το εθιστικό άρωμά τους και το νόστιμο μοσχομυρωδάτο από τα μπαχαρικά και μυρωδικά μοσχαράκι συναντούν την όξινη γεύση του λεμονιού σε ένα απίστευτο πάντρεμα γεύσεων και αρωμάτων.





Υλικά

600 γρ. μοσχαράκι τεμαχισμένο
1 κιλό σέλινα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσο τεμαχισμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
200 γρ. ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό
1 λεμόνι 


Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το κρέας με το λάδι σε δυνατή φωτιά. Όταν ροδίσει απ' όλες τις πλευρές το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το πράσο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. 
Βάζουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Από τα σέλινα αφαιρούμε τη σελινόριζα. Τα πλύνουμε καλά, τα τεμαχίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν όχι τελείως (θέλουμε να κρατάνε λίγο). Τα σουρώνουμε αφού έχουμε κρατήσει 1 ποτήρι από το ζουμί τους. 
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα σέλινα, το ζουμί τους και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το βράσιμο.

Σε μπολ χτυπάμε πολύ καλά το αυγό και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τμηματικά 3 κουτάλες από το ζεστό ζουμί του φαγητού ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κόψει το αυγό. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το ζεστό φαγητό ανακατεύοντας για τον ίδιο παραπάνω λόγο.

👉Αν φυτέψουμε τη σελινόριζα σε γλάστρα, θα έχουμε για αρκετό καιρό φρέσκα σέλινα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: