10 Μαΐου 2023

Μυστικά των σεφ για το μοσχάρι

 


  • Για να κόψουμε καλύτερα και ευκολότερα το κομμάτι του μοσχαριού, που θέλουμε να μαγειρέψουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο μόνο μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία της προετοιμασίας του

  • Για να είναι τρυφερό και να διατηρήσει τη λεπτή γεύση του, το ροδίζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε αρκετά χαμηλή.
  • Το μοσχάρι αγαπάει πολύ τα εσπεριδοειδή, όπως το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, που θα δώσουν ιδιαίτερη γεύση στα ψητά μας.
  • Με την κρέμα γάλακτος το μοσχαράκι θα είναι κάτι το εξαιρετικό, όπως και με τα τυριά.
  • Αν θέλουμε να δώσουμε άρωμα στις συνταγές μας, ο κατάλογος την μυρωδικών είναι αρκετά μακρύς: μαϊντανός, άνηθος, δενδρολίβανο, βασιλικός, σέλινο κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: