4 Μαΐου 2023

Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά και φέτα

 

Τρυφερά λευκά μανιτάρια γεμισμένα με νόστιμα μαγειρεμένα λαχανικά και τυριά και μετά ψήσιμο στο φούρνο.

Ένα ορεκτικό όλο νοστιμιά.






Υλικά

  • 10 μεγάλα μανιτάρια άσπρα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο (το άσπρο μέρος) τεμαχισμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • τα κοτσάνια των μανιταριών ψιλοκομμένα
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 150 γρ. φέτα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 φέτες τυρί του τοστ
  • αλάτι, πιπέρι

Αφαιρούμε από τα μανιτάρια τα κοτσάνια τους καθώς και τη λεπτή πέτσα, που τα καλύπτει εξωτερικά.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, τα κοτσάνια των μανιταριών και την πιπεριά. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το κομμένο σπανάκι και τον μαϊντανό. Τα αφήνουμε να βράσουν και όταν εξατμισθούν τα υγρά τους προσθέτουμε το τυρί θρυμματισμένο και αποσύρουμε από τη φωτιά.



Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και τα ραντίζουμε με λίγο λαδάκι


Τα σκεπάζουμε με το τυρί του τοστ κομμένο στη διάμετρο των μανιταριών. 
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: