1 Δεκεμβρίου 2024

Το πιο αφράτο ρεβανί με ινδοκάρυδο


Ρεβανί με ινδοκάρυδο, πιο αφράτο δεν γίνεται.


Το ρεβανί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά της Ελληνικής κουζίνας.

Παντός καιρού, αφράτο και τρυφερό το ρεβανί με ινδοκάρυδο ολοκληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα καλό γεύμα, αφήνοντας για το τέλος την απόλυτη γλυκιά απόλαυση.

Το καλοκαίρι το κρύο ρεβανί αποτελεί την ιδανική βάση για το σερβίρισμα του παγωτού, μια νότα δροσιάς στην αφόρητη ζέστη.




Υλικά

4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ψίχα ινδοκάρυδου
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φέτα λεμονιού

Σαντιγί για τη διακόσμηση

Οδηγίες

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν αφράτα. 
Προσθέτουμε το ελαφρά λιωμένο βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα.
Ρίχνουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 25Χ35  και ρίχνουμε το μείγμα. 
Το στρώνουμε καλά να καλύψει το ταψί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε το ρεβανί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε την ετοιμότητα του ψησίματος, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του γλυκού. Αν βγει καθαρό, το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Χαράζουμε το ρεβανί σε κομμάτια.
Σιροπιάζουμε το ζεστό ρεβανί με το χλιαρό σιρόπι.
Όταν κρυώσει το διακοσμούμε με κρέμα σαντιγί.





Δεν υπάρχουν σχόλια: