4 Δεκεμβρίου 2024

Ζυμαρικά με μπέικον και μανιτάρια σε σάλτσα ντομάτας


 Μπέικον και μανιτάρια σε σάλτσα ντομάτας


Ένας πετυχημένος συνδυασμός γεύσεων με σίγουρη επιτυχία.

Η ανυπέρβλητη γεύση του μπέικον συναντάει το ντελικάτο μανιτάρι. Η σάλτσα ντομάτας, εμπλουτισμένη με μπαχαρικά και μυρωδικά, γίνεται ο απόλυτος συνδετικός κρίκος σε μια σχέση μοναδική και αρμονική.
 
Τα ζυμαρικά με μπέικον και μανιτάρια σε σάλτσα ντομάτας είναι ένα πολύ αγαπημένο πιάτο με περίσσια νοστιμιά. 
Παρασκευάζονται πολύ εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά και χωρίς ιδιαίτερες δεξιότητες στη μαγειρική τέχνη.

*********





Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά (λιγκουίνι)
350 γρ. μανιτάρια λευκά
100 γρ. μπέικον
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3-4 ώριμες ντομάτες 
Μαϊντανό 
2 κουταλιές βούτυρο για τα ζυμαρικά
Αλάτι, πιπέρι

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τεμαχίζουμε σε λεπτές φέτες το μπέικον και τα μανιτάρια. Πολτοποιούμε τις ντομάτες, αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα τους.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει και γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. 
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε μέχρι να φύγει η υγρασία τους.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός. 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Λιώνουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Τα ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με την επίσης ζεστή σάλτσα ντομάτας με τα μανιτάρια και το μπέικον. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: