6 Δεκεμβρίου 2024

Μηλόπιτα με καρύδια και επικάλυψη μαρμελάδας βερίκοκο


Εποχή για μήλα, εποχή για μηλόπιτες.

Πολλές οι συνταγές για μηλόπιτες και πολλές φορές δεν ξέρεις ποια να επιλέξεις.

Το χαρακτηριστικό αυτής της μηλόπιτας είναι:

 Ένα αφράτο κέικ με καρύδια και μήλα στη βάση.

Μια πλούσια στρώση με μήλα κομμένα σε φέτες από πάνω και
 πασπαλισμένα με χοντροκομμένα τραγανά καρύδια.

Και τέλος άλειμμα της επιφάνειας της μηλόπιτας με μαρμελάδα βερίκοκο μετά το ψήσιμο.






Υλικά

180 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
70 γρ. ηλιέλαιο
120 γρ. νερό
300 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
3-4 μήλα 
Λίγα καρύδια χοντροκομμένα για την επιφάνεια
3-4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη μαρμελάδα

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά πολύ καλά, μέχρι να γίνουν αφράτα. 
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το νερό και ανακατεύουμε το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα 100 γρ. καρύδια, καθώς και 1 μήλο καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε τα υλικά να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
  5.  Απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες και τα πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα τα καρύδια.
  6. Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ψηθεί καλά. 
  7. Ελέγχουμε την ετοιμότητα του κέικ, βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό το κέικ είναι έτοιμο.
  8. Αφού κρυώσει το κέικ, απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα βερίκοκο με τη βοήθεια ενός πινέλου.





Δεν υπάρχουν σχόλια: