Παραδοσιακό Ελληνικό ρυζόγαλο
Το ρυζόγαλο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της χώρας με κρεμώδη υφή, που σίγουρα το γευτήκαμε όλοι μας από τα παιδικά μας ακόμη χρόνια.
Βασικά συστατικά του κατά κύριο λόγο είναι το γάλα, το ρύζι και η ζάχαρη.
Νόστιμο και πολύ υγιεινό το καταναλώνουμε χλιαρό ή κρύο πασπαλισμένο με μυρωδάτη κανέλα.
Υλικά
1 λίτρο γάλα
130 γρ. ρύζι τύπου καρολίνα ή γλασέ
180 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
40 γρ. κορνφλάουρ
Κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει.
Προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι και τη ζάχαρη.
Βράζουμε το ρύζι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
Κρατάμε ένα ποτήρι γάλα και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο γάλα, που κρατήσαμε.
Όταν το γάλα στην κατσαρόλα ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το γάλα, στο οποίο διαλύσαμε το κορνφλάουρ. Ανακατεύουμε διαρκώς το περιεχόμενο της κατσαρόλας, μέχρι να πήξει ελαφρά και γίνει κρέμα.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό το ρυζόγαλο θα συνεχίζει να πήζει.
Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε μπολ και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου