Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια
Άπαχο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια, μαγειρεμένο με κρεμμύδι και σκόρδο, σβησμένο με λευκό κρασί και αρωματισμένο με δάφνη, θυμάρι και βασιλικό.
Και όλα μαζί δεμένα με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας.
Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
300 γρ. άπαχο στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια
450 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
1 φούντα βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κλαράκι θυμάρι θρυμματισμένο
1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
6 κουταλιές λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα
300 γρ. άπαχο στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια
450 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
1 φούντα βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κλαράκι θυμάρι θρυμματισμένο
1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
6 κουταλιές λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το μισό λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το μισό λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τη σάλτσα της ντομάτας, τη δάφνη, το θυμάρι και το βασιλικό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας συχνά. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό.
Ταυτόχρονα σε βαθύ σκεύος σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το σκόρδο.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα αδειάζουμε στο σκόρδο. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου