19 Αυγούστου 2025

Λάδι καυτερής κόκκινης πιπεριάς

 

Λάδι καυτερής κόκκινης πιπεριάς


Οι πολύ γνωστές μας, μικρές καυτερές κόκκινες πιπερίτσες, περιέχουν την καψαϊκίνη, μια ουσία που βρίσκεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις ιδίως στους σπόρους τους και είναι αυτή που τις προσδίδει την καυτερή τους ιδιότητα.

Χάρη σ' αυτήν την ιδιότητά τους, οι καυτερές κόκκινες πιπερίτσες χρησιμοποιούνται αρκετά στη μαγειρική σε πολλά φαγητά, για μια πιο πικάντικη και εκλεκτή γεύση.

Στην Ιταλία μάλιστα και ειδικά στην κεντρική και νότια, παρασκευάζουν λάδι καυτερής πιπεριάς, που μερικές σταγόνες του και μόνο αρκούν για να κάνουν τα φαγητά ιδιαίτερα πικάντικα.




Λάδι καυτερής κόκκινης πιπεριάς


Υλικά

20 γρ. αποξηραμένες καυτερές κόκκινες πιπεριές
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο


Οδηγίες

Για να φτιάξουμε το λάδι καυτερής πιπεριάς, θα βάλουμε σε ένα βάζο τις αποξηραμένες καυτερές κόκκινες πιπεριές και θα ρίξουμε από πάνω το ελαιόλαδο, μέχρι να σκεπαστούν καλά. 

Μετά από 4-5 ημέρες θα έχουμε ένα πολύ καυτερό λάδι, που λίγες σταγόνες θα αρκούν για να κάνουμε το φαγητό πικάντικο και νόστιμο. 

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε σούπες και σάλτσες.




Ίσως να σας ενδιαφέρει να διαβάσετε:

1. Καυτερές κόκκινες και πράσινες πιπερίτσες "Αφιέρωμα"



Δεν υπάρχουν σχόλια: