Κέικ με σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
και άρωμα πορτοκαλιού
και άρωμα πορτοκαλιού
Τρυφερό και αφράτο κέικ με την απολαυστική γεύση, που σου αφήνουν οι διάσπαρτες σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα και με εξαίσιο άρωμα πορτοκαλιού.
Υλικά
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη λευκή
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
500 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για την φόρμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με το ηλιέλαιο καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε δυνατά, μέχρι να ασπρίσουν. Είναι σημαντικό τα αυγά να χτυπηθούν πολύ καλά για να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Ρίχνουμε το γάλα, τις σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα, το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις, ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα και την πασπαλίζουμε παντού με αλεύρι, ώστε να ξεφορμαριστεί το ψημένο κέικ χωρίς να κολλήσει στα τοιχώματα της φόρμας.
Αδειάζουμε τη ζύμη στην φόρμα.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα την ετοιμότητα του κέικ. Αν βυθίζοντάς της στο κέικ, βγει στεγνή το κέικ είναι έτοιμο.
Δεν ξεφορμάρουμε αμέσως το κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Αφού κρυώσει αρκετά, το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε δυνατά, μέχρι να ασπρίσουν. Είναι σημαντικό τα αυγά να χτυπηθούν πολύ καλά για να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Ρίχνουμε το γάλα, τις σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα, το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις, ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα και την πασπαλίζουμε παντού με αλεύρι, ώστε να ξεφορμαριστεί το ψημένο κέικ χωρίς να κολλήσει στα τοιχώματα της φόρμας.
Αδειάζουμε τη ζύμη στην φόρμα.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα την ετοιμότητα του κέικ. Αν βυθίζοντάς της στο κέικ, βγει στεγνή το κέικ είναι έτοιμο.
Δεν ξεφορμάρουμε αμέσως το κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Αφού κρυώσει αρκετά, το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου