17 Ιουλίου 2025

Γεμιστές πιπεριές με ρύζι και αρωματισμένες με δυόσμο και μαϊντανό


Γεμιστές πιπεριές με ρύζι 
και αρωματισμένες με δυόσμο και μαϊντανό



Οι πιπεριές είτε κόκκινες, πράσινες ή κίτρινες αποδεικνύονται πολύτιμη πρώτη ύλη στην κουζίνα για πολλές συνταγές και μας εντυπωσιάζουν με την ιδιαίτερη γεύση τους και την ποικιλία των συνδυασμών τους.

Σήμερα θα τις συνδυάσουμε γεμιστές με ρύζι και αρωματισμένες με φρέσκο μαϊντανό και δυόσμο.

Θα τις σερβίρουμε ζεστές και θα τις συνοδεύσουμε με το πασίγνωστο, παραδοσιακό Ελληνικό τζατζίκι.





Γεμιστές πιπεριές με ρύζι και αρωματισμένες με δυόσμο και μαϊντανό


Υλικά

8 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 μικρή κόκκινη ή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
ρύζι
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο, αποξηραμένο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Αφαιρούμε από τις πιπεριές το κοτσάνι τους, τα σποράκια τους και τις πλύνουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.
  • Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε λίγο νερό και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, καθώς και ένα μέρος από την τριμμένη ντομάτα (την υπόλοιπη θα την βάλουμε στο ταψί).
  • Πλύνουμε καλά το ρύζι, το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών ή το ζεστό νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  • Αφήνουμε τη γέμιση να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να σταθεί, ώστε να τραβήξει το ζουμί της.
  • Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ταψάκι. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ντομάτα και λίγο αλάτι.

  • Ψήνουμε τα γεμιστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Άλλες συνταγές για φαγητά της εποχής:








Δεν υπάρχουν σχόλια: