6 Ιουλίου 2025

Γαρίδες μαριναρισμένες ψητές στη σχάρα

 

Γαρίδες μαριναρισμένες ψητές στη σχάρα


Αν και οι γαρίδες διατίθενται στο εμπόριο όλο το χρόνο είτε φρέσκιες, είτε κατεψυγμένες, μαγειρεμένες με ποικίλους τρόπους, θα έλεγα πως ταιριάζουν περισσότερο στο καλοκαιρινό τραπέζι.

 Αν μάλιστα το τραπέζι είναι δίπλα στο κύμα, όπως συμβαίνει σε όλα τα Ελληνικά νησιά και οι γαρίδες συνοδεύονται με τσιπουράκι και άλλους μεζέδες, θα έλεγα ότι μάλλον σας άνοιξα την όρεξη.




Γαρίδες μαριναρισμένες ψητές στη σχάρα


Υλικά

1 κιλό μεγάλες γαρίδες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι νιφάδες από κόκκινη αποξηραμένη πιπεριά
1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Πλύνουμε τις γαρίδες με τρεχούμενο κρύο νερό και τις στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, βάζοντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό του λεμονιού, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάζουμε στο μπολ και τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε με τη μαρινάδα. Τις αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά περίπου.

Ζεσταίνουμε τη σχάρα ή το σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και το λαδώνουμε ελαφρά.

Τοποθετούμε τις γαρίδες πάνω στη σχάρα και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και τις συνοδεύουμε με φέτες λεμονιού.


Άλλες συνταγές με γαρίδες:

1. Σαγανάκι με μεγάλες γαρίδες και άρωμα κόκκινου κρασιού



2. Γαριδομακαρονάδα με εκλεκτή σάλτσα λαχανικών



3. Γαρίδες ψητές στο φούρνο με μαρινάτα σκόρδου


Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: