4 Ιουλίου 2025

Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με πάπρικα και κάρυ


Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με πάπρικα και κάρυ


Νόστιμο, θρεπτικό και οικονομικό, το κοτόπουλο δεν λείπει από κανένα σχεδόν σπίτι.

Πρόκειται για ένα υλικό αρκετά εύκολο στη διαχείρισή του στη μαγειρική, που μας δίνει πολύ γευστικά και θρεπτικά πιάτα.

Έχει όμως και αυτό τα δικά του μικρά μυστικά, που καλά είναι να τα γνωρίζουμε, ώστε να έχουμε παράλληλα και ένα απολύτως υγιεινό αποτέλεσμα (διαβάστε παρακάτω).




Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με πάπρικα και κάρυ

 

Υλικά

6 μπουτάκια κοτόπουλου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1/3 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Πλύνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Κάνουμε ένα μείγμα από το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κάρυ, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

Αλείφουμε με το μείγμα τα μπουτάκια και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα, που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά. Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 220 και τα ψήνουμε ακόμη 5 λεπτά μέχρι να πιάσουν κρούστα.

Με το τρόπο αυτό το κοτόπουλο θα κρατήσει τα υγρά του και το κρέας του θα είναι ζουμερό και τρυφερό, ενώ εξωτερικά θα σχηματίσει μια τραγανή κρούστα. 

Συνοδεύουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες ψημένες στο φούρνο.



Αναρτήσεις σχετικές με το κοτόπουλο που ίσως σας ενδιαφέρουν:

1. Τι να προσέχουμε, όταν αγοράζουμε και μαγειρεύουμε πουλερικά

2. Μικρά μυστικά και συμβουλές για το κοτόπουλο


Δεν υπάρχουν σχόλια: