Χοιρινό με μπέικον και λαχανικά
Το χοιρινό κρέας, ψήνεται στο φούρνο, τραβώντας τις μυρωδιές και τις νοστιμιές από το μπέικον, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα λαχανικά.
Χοιρινό με μπέικον και λαχανικά στο φούρνο
Υλικά
450 γρ. χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 - 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κλωνάρια σέλινο
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές μακρόστενες φέτες
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
5-6 κόκκους πιπέρι
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
5-6 κόκκους πιπέρι
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το χοιρινό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.
- Ρίχνουμε το μπέικον και συνεχίζουμε για 3 λεπτά ακόμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αδειάζουμε σε πυρέξ με καπάκι το περιεχόμενο της κατσαρόλας και προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα, τον πελτέ, το αλάτι, τα πιπέρια, καθώς και 1 ποτήρι νερό.
- Σκεπάζουμε το πυρέξ με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
- Σερβίρουμε το χοιρινό κρέας με λαχανικά (μαγειρεμένα μπριάμ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου