Μηλόπιτα αφράτη
Τα μήλα είναι ένα ιδιαίτερα προσφιλές υλικό για να δημιουργήσουμε αφράτα κέικ με υπέροχη υγρή υφή και πολλή νοστιμιά.
Η κανέλα με το ζεστό άρωμά της ταιριάζει ιδανικά με τα μήλα.
Το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο, νόστιμο και μυρωδάτο κέικ, μια γλυκιά απόλαυση.
Μηλόπιτα αφράτη
Υλικά
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
3/4 φλιτζανιού βούτυρο
3 φλιτζάνια αλεύρι
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι ξύσμα από πορτοκάλι
4 μήλα πράσινα
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα δυνατά, μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε το γάλα.
- Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Τα ανακατεύουμε ελαφρά.
- Αδειάζουμε τα μήλα στη ζύμη και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί.
- Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Για να ελέγξουμε την ετοιμότητα του ψησίματος, εισάγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου