Χοιρινό με κάστανα σε σάλτσα ντομάτας
και πουρέ πατάτας
Πεντανόστιμο!!!
Χοιρινό με κάστανα σε σάλτσα ντομάτας
και πουρέ πατάτας
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας
1/2 κιλό κάστανα
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο (το λευκό μέρος)
1 κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
300 γρ. πολτοποιημένες ντομάτες
2 φύλλα δάφνη
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα κάστανα από τις εξωτερικές τους φλούδες και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια, αφού βράσουν, αφαιρούμε και τις εσωτερικές τους φλούδες.
- Τεμαχίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το πράσο και το σκόρδο.
- Κόβουμε το χοιρινό κρέας σε κομμάτια, τα πλύνουμε και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές τους.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη και την πάπρικα.
- Σκεπάζουμε το κρέας με ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
- Λίγο πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος, προσθέτουμε και τα κάστανα.
- Σερβίρουμε το χοιρινό κρέας με κάστανα σε σάλτσα ντομάτας ζεστό και το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου