16 Δεκεμβρίου 2025

Τούρτα χιονούλα με ινδοκάρυδο

 

Τούρτα χιονούλα με ινδοκάρυδο


Μια τούρτα τόσο αφράτη και τόσο νόστιμη με την υπέροχη γεύση του ινδοκάρυδου.

Η χιονούλα μας ντυμένη στα λευκά και χιονισμένη με τις αέρινες νιφάδες της ινδικής καρύδας, υπόσχεται αξεπέραστες γευστικές απολαύσεις.



Τούρτα χιονούλα με ινδοκάρυδο


Υλικά

Για το παντεσπάνι

5 αυγά 
130 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο
1 βανίλια

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 βανίλια

Για το σιρόπι

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό

Για τη σαντιγί

1 φακελάκι σκόνη σαντιγί έτοιμη
1 ποτήρι γάλα



Οδηγίες

Για το παντεσπάνι

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα.
  • Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, τη βανίλια και το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
  • Παίρνουμε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση. Βάζουμε στη βάση του αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε την πλαϊνή πλευρά του με βούτυρο και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
  • Ελέγχουμε την ετοιμότητα του ψησίματος με την μέθοδο της οδοντογλυφίδας, βυθίζοντάς την στο παντεσπάνι. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
  • Αφήνουμε το παντεσπάνι να σταθεί για 5 λεπτά, στη συνέχεια το βγάζουμε από το ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Το κόβουμε οριζόντια σε 2 δίσκους.

Για το σιρόπι

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά περίπου.

Για την κρέμα

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη ζάχαρη.
  • Διαλύουμε στο γάλα, που κρατήσαμε, το κορνφλάουρ και το αλεύρι. 
  • Προσθέτουμε λίγο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να αρχίσει να πήζει και να γίνεται κρέμα. 
  • Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το αυγό, χτυπημένο και ανακατεύουμε δυνατά, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  • Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς την κρέμα.

Για τη σαντιγί

Χτυπάμε στο μίξερ την έτοιμη σκόνη σαντιγί με το κρύο γάλα, μέχρι να σφίξει και να σχηματίσει κορυφές.





Συναρμολόγηση

  • Σε μια πιατέλα βάζουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.
  • Στρώνουμε από πάνω την κρέμα και την σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, το οποίο σιροπιάζουμε επίσης.
  • Απλώνουμε τη σαντιγί και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αρκετό ινδοκάρυδο.
  • Αφήνουμε την τούρτα χιονούλα να σταθεί, να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Την επόμενη μέρα θα είναι εξαιρετικά αφράτη και τρυφερή.
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: