Τούρτα χιονούλα με ινδοκάρυδο
Μια τούρτα τόσο αφράτη και τόσο νόστιμη με την υπέροχη γεύση του ινδοκάρυδου.
Η χιονούλα μας ντυμένη στα λευκά και χιονισμένη με τις αέρινες νιφάδες της ινδικής καρύδας, υπόσχεται αξεπέραστες γευστικές απολαύσεις.
Τούρτα χιονούλα με ινδοκάρυδο
Υλικά
Για το παντεσπάνι
5 αυγά
130 γρ. ζάχαρη
130 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο
1 βανίλια
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 βανίλια
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Για τη σαντιγί
1 φακελάκι σκόνη σαντιγί έτοιμη
1 ποτήρι γάλα
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα.
- Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, τη βανίλια και το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση. Βάζουμε στη βάση του αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε την πλαϊνή πλευρά του με βούτυρο και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
- Ελέγχουμε την ετοιμότητα του ψησίματος με την μέθοδο της οδοντογλυφίδας, βυθίζοντάς την στο παντεσπάνι. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να σταθεί για 5 λεπτά, στη συνέχεια το βγάζουμε από το ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Το κόβουμε οριζόντια σε 2 δίσκους.
Για το σιρόπι
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα
- Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε στο γάλα, που κρατήσαμε, το κορνφλάουρ και το αλεύρι.
- Προσθέτουμε λίγο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να αρχίσει να πήζει και να γίνεται κρέμα.
- Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το αυγό, χτυπημένο και ανακατεύουμε δυνατά, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς την κρέμα.
Για τη σαντιγί
Χτυπάμε στο μίξερ την έτοιμη σκόνη σαντιγί με το κρύο γάλα, μέχρι να σφίξει και να σχηματίσει κορυφές.
Συναρμολόγηση
- Σε μια πιατέλα βάζουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.
- Στρώνουμε από πάνω την κρέμα και την σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, το οποίο σιροπιάζουμε επίσης.
- Απλώνουμε τη σαντιγί και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αρκετό ινδοκάρυδο.
- Αφήνουμε την τούρτα χιονούλα να σταθεί, να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Την επόμενη μέρα θα είναι εξαιρετικά αφράτη και τρυφερή.
Καλή επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου