Κανταϊφάκια
Ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό με φύλλο, που λατρεύουμε όλοι.
Το σιροπιασμένο φύλλο κανταΐφι, το τραγανό καρύδι στη γέμιση, η γεύση και το μεθυστικό άρωμα της κανέλας κυριολεκτικά δεν σ' αφήνουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις άλλες από το να θέλεις να το απολαύσεις αμέσως.
Υλικά
Για 20 κανταϊφάκια
250 γρ. φύλλο κανταΐφι
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
350 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 και1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι
750 γρ. ζάχαρη
750 γρ. νερό
1 ξυλάκι κανέλα
ξύσμα και χυμό μισού λεμονιού
Οδηγίες
- Σε ένα σκεύος βάζουμε τα υλικά της γέμισης, δηλαδή την καρυδόψιχα και την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι με τα χέρια μας καλά, ώστε να είναι αφράτο και να μην έχει κόμπους και το χωρίζουμε σε 20 μακρόστενες λωρίδες.
- Ραντίζουμε τις λωρίδες με λίγο βούτυρο και βάζουμε στην άκρη τους 1 κουταλιά από το μείγμα καρυδόψιχας.
- Τις τυλίγουμε απαλά σε ρολό, κλείνοντας στο εσωτερικό τους τη γέμιση.
- Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά και με ένα κουταλάκι ή πινέλο περιχύνουμε το καθένα με το λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε τα κανταϊφάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά, Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο καστανοχρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
- Περιχύνουμε τα κανταϊφάκια με το ζεστό σιρόπι. Τα πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου