Σπετσοφάι
Το σπετσοφάι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό του Πηλίου.
Τα βασικά του υλικά είναι τα χωριάτικα λουκάνικα και οι πιπεριές, μαγειρεμένα μέσα σε σάλτσα ντομάτας.
Η παρασκευή του είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη.
Σπετσοφάι το παραδοσιακό πιάτο του Πηλίου
Υλικά
300 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
300 γρ. ώριμες ντομάτες
6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο
6-7 κλαδάκια μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, τεμαχίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το δυόσμο και τον μαϊντανό.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και συνεχίζουμε για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το σκόρδο, το σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτουμε τον φρεσκοκομμένο δυόσμο για να δώσει το άρωμά του.
- Σερβίρουμε το σπετσοφάι πασπαλισμένο με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου